Säännot ja ehdot

HYVÄ PYÖRÄILIJÄ, onnittelut uuden hollantilaisen polkupyöräsi ja/tai lisävarusteidesi ostamisesta!

Edessäsi on lukemattomia kilometrejä rentoutunutta ja huoletonta pyöräilyä.

Voit olla varma siitä, että polkupyöräsi ja/tai lisävarusteesi on suunniteltu ja valmistettu erittäin huolellisesti.

Saat uudesta hollantilaisesta polkupyörästäsi ja/tai lisävarusteestasi eniten irti, kun huollat sitä hyvin ja tarkastutat sen säännöllisesti.

Katso lisätietoja yleisestä käyttöoppaastamme verkkosivullamme www.hollandbicycles.com. 

 

Tämä opas sisältää tärkeitä turvallisuusohjeita ja suosituksia.

Neuvomme sinua lukemaan nämä ohjeet huolellisesti ennen polkupyöräsi ja/tai lisävarusteesi käyttöönottoa, koska sillä tavalla edistät omaa turvallisuuttasi.

Toivotamme sinulle pyöräilyn iloa!

 

SISÄLLYS 

1. Turvallisuus

1.1. Yleiset turvallisuusohjeet 

1.2. Ennen pyöräilemään lähtöä

1.3. Pyöräilyn aikana 

2. Huomioitavaa

2.1. Tavaroiden ja lasten kuljetus 

2.2. Runko, haarukat ja osat 

2.3. Polkupyörän kuljettaminen autossa 

2.4. Huolto

2.5. Sähköpyörät

2.6. Pyörävarkauden ehkäiseminen

3. Takuuehdot

3.1. Yleistä 

3.2. Takuuaika 

3.3. Sähköpyörän akku 

3.4. Poissulkemiset 

4. Takuuvaateet

5. Vastuu

6. Vastuuvapaus

 

1.  TURVALLISUUS

Sinun turvallisuutesi on meille ensisijaista. Polkupyörämme ja lisävarusteemme on suunniteltu siten, että niitä voi käyttää vailla huolia. Neuvomme sinua oman turvallisuutesi vuoksi lukemaan turvallisuusohjeet ja suositukset ennen polkupyöräsi ja/tai lisävarusteesi käyttöönottoa.

 

1.1. YLEISET TURVALLISUUSOHJEET 

X  Kun alat ajaa polkupyörälläsi, sinusta tulee tienkäyttäjä. Sen vuoksi sinun tulee aina huomioida paikalliset ja kansalliset liikennesäännöt siinä maassa, missä käytät pyörääsi.

X  Polkupyörämme täyttävät henkilökohtaisille kulkuneuvoille asetetut vaatimukset. Eri maissa voi olla maakohtaisia lakisääteisiä vaatimuksia polkupyörien käytöstä yleisillä teillä. Näistä vaatimuksista saa tietoa esim. paikallisilta viranomaisilta.

X  Polkupyörää tulee käyttää yksinomaan henkilökohtaisena kulkuneuvona.

X  Varmista, että polkupyörääsi ei ylikuormiteta eikä altisteta koville iskuille.

X  Käytä polkupyörääsi sen omaan käyttötarkoitukseen.

X  Anna jälleenmyyjän sovittaa polkupyöräsi, niin että se on sinun mittojesi ja henkilökohtaisten vaatimustesi mukainen. Tämä parantaa sekä pyöräilymukavuutta että turvallisuutta.

X  Älä koskaan säädä polkupyörän osia pyöräillessäsi!

X  Mukauta pyöräilynopeus sääolosuhteisiin. Muista, että jarrutusmatka pitenee, kun tiellä on kosteutta, huurretta, lunta tai mutaa.

X  Pidä myös mielessä, että jarrutusmatka pitenee, kun pyöräilynopeus kasvaa ja kun pyörässä on ylimääräistä kuormaa, kuten pyörälaukku ja/tai lastenistuin.

X  Jos tien pinta on liukas, lopeta ajaminen ja taluta polkupyörää. Älä käytä sähköpyörän sähköavustusta liukkaalla tienpinnalla.

 

1.2. ENNEN PYÖRÄILEMÄÄN LÄHTÖÄ

X  Älä aja polkupyörällä, jos olet ottanut lääkkeitä, huumeita, alkoholia tai muita aineita, jotka voivat vaikuttaa pyöräilykykyysi.

X  Ole erityisen varovainen, kun käytät uutta polkupyörääsi (sähköpyörää tai tavallista pyörää) ensimmäistä kertaa.

X  Sähköpyörä tai polkupyörä, jossa on tavallisesta poikkeava jarru, voi käyttäytyä tai reagoida erilailla kuin mihin olet tottunut.

X  Tietyissä sääolosuhteissa polkimet voivat tulla liukkaiksi. Valitse jalkineesi aina sääolosuhteiden mukaisesti, jotta sinulla on hyvä pito polkimista.

X  Käytä hyviä, istuvia vaatteita, koska väljät vaatteet voivat jäädä kiinni polkupyörän liikkuviin tai pyöriviin osiin.

X  Varmista, että muut tienkäyttäjät näkevät sinut hyvin. Tämä on erityisen tärkeää pimeällä ja näkyvyyden ollessa huono.

X  Käytä etu- ja takavaloja pimeällä ja näkyvyyden ollessa huono, kuten sumussa. Huolehdi siitä, että heijastimet ja lamput ovat puhtaat.

X  Suosittelemme, että käytät standardin EN 1078 mukaista pyöräilykypärää. Joissakin maissa pyöräilykypärän käyttö on jopa pakollista. Sinun tulee siis tarkastaa, onko pyöräilykypärän käyttö pakollista siinä maassa, jossa aiot käyttää polkupyörääsi.

X  Varmista, että polkupyöräsi valot ovat riittävän tehokkaat ja että muut tienkäyttäjät näkevät sinut selvästi.

X  Tarkasta rengaspaine. Oikea rengaspaine on merkitty renkaaseen, renkaan tyypistä ja koosta riippuen.

X  Tarkasta jarrut aina ennen liikkeelle lähtöä. Varmista, että mutterit ovat edelleen kireällä ja että jarruvaijerit eivät ole purkautuneet eivätkä taittuneet.

X  Varmista myös, että kahvat ovat lujasti kiinni. Löystyneet ja kuluneet kahvat on vaihdettava, koska ne voivat aiheuttaa onnettomuuden.

X  Nosta seisontatuki aina aivan ylös ennen ajamaan lähtöä.

 

1.3. PYÖRÄILYN AIKANA

X   Pidä kummallakin kädellä kiinni ohjaustangosta.

X   Pysy valppaana äläkä anna huomiosi suuntautua muualle.

X   Osoita yleisesti hyväksytyillä käsimerkeillä, mihin suuntaan aiot kääntyä. Älä tee polkupyörällä liikkeitä, jotka voivat aiheuttaa muille vaaraa.

X  Vähennä nopeuttasi ja ole valmis jarruttamaan, kun pyöräilet alamäkeen.

X  Älä käytä voimakkaisiin jarrutuksiin pelkkää etujarrua vaan kumpaakin jarrua. Pelkän etujarrun käyttö voi pysäyttää etupyörän liian nopeasti, jolloin voit lentää ohjaustangon yli.

X  Kun ajat etumoottorilla varustetulla sähköpyörällä jyrkässä mutkassa, lopeta polkeminen ja jatka polkemista vasta, kun polkupyörä osoittaa kokonaan haluttuun suuntaan. Sillä tavalla estät sähköpyörän luisumisen.

X  Älä kuljeta polkupyörällä esineitä, jotka estävät sinua näkemästä ympärillesi tai vaikuttavat vakauteesi.

X  Varmista tavaroita ja henkilöitä kuljettaessasi, että etu- ja/tai takatelineen kantokykyä ei ylitetä. Kantokyky on merkitty telineeseen. Jos et ole varma telineen kantokyvystä, kysy asiaa jälleenmyyjältä. Tavaratelineet eivät sovi ihmisten kuljettamiseen.

X  Älä anna muiden ajoneuvojen hinata tai työntää polkupyörääsi.

X  Jos kaadut tai putoat polkupyörästäsi, tarkasta polkupyörän mahdolliset vahingot huolellisesti. Kaatumisen jälkeen ohjaustanko tulee aina vaihtaa, vaikka näkyvää vahinkoa ei olisikaan. Näkymätön vahinko voi aiheuttaa ohjaustangon myöhemmän rikkoutumisen. Jos olet joutunut polkupyörälläsi onnettomuuteen, anna jälleenmyyjän tarkastaa pyöräsi.

 

2. HUOMIOITAVAA

2.1. TAVAROIDEN JA LASTEN KULJETUS

X   Varmista tavaroita ja/tai lapsia kuljettaessasi, että etu- ja/tai takatelineen kantokykyä ei ylitetä.

X   Jos käytät pyörälaukkua, varmista polkupyörän tasapaino käyttämällä laukkuja pyörän kummallakin puolella.

X   Suosittelemme, että käytät polkupyörässäsi erityisesti sitä varten suunniteltuja lisävarusteita. Tämä voidaan järjestää yhteistyössä kauppiaasi tai jälleenmyyjäsi kanssa. Osat, jotka eivät sovi hyvin polkupyörään, voivat vahingoittaa polkupyörää ja aiheuttaa onnettomuuden.

X   Varmista, että lisävarusteet ja ohjaustankoon ripustetut tavarat eivät peitä valoja tai pääse puristamaan vaijereita.

X   Varmista, että tavarat on kiinnitetty siten, että ne eivät joudu liikkuvien tai pyörivien osien väliin.

X   Älä kuljeta polkupyörälläsi raskaita esineitä. Raskaat esineet voivat vaikuttaa polkupyöräsi tasapainoon, pidentää jarrutusmatkaa tai jopa vahingoittaa polkupyörää.

X   Kuljeta lapsia vain siihen tarkoitukseen hyväksytyssä lastenistuimessa.

X   Älä koskaan jätä polkupyörää ilman valvontaa, kun lastenistuimessa istuu lapsi.

X   Tarkasta ennen liikkeelle lähtöä, että lastenistuimet ovat lujasti kiinni ja että lapsi istuu istuimessa siten, että lapsen jalat eivät pääse pyörien ja muiden liikkuvien tai pyörivien osien väliin.

X   Lastenistuin kannattaa kiinnittää polkupyörän takaosaan. Kehotamme vakavasti välttämään lasten kuljettamista ohjaustangossa, koska se voi vaikuttaa haitallisesti polkupyörän ohjaamiseen. Jos tästä huolimatta päätät kiinnittää lastenistuimen polkupyörän etuosaan, varmista että se liitetään ohjaustangon kannatinvarteen tai runkoon.

X   Muista, että jarrutusmatka pitenee, kun kuljetat polkupyörälläsi lasta.

X   Muista, että voit yllättävissä tilanteissa menettää tasapainosi, kun kuljetat polkupyörällä lasta. Polkupyörällä ei tule kuljettaa yhtaikaa kahta lasta, toista edessä ja toista takana.

X   Ota lapsi pois lastenistuimesta ennen polkupyörän asettamista seisontatuen varaan, koska lapsen paino vaikuttaa polkupyörän tasapainoon, jolloin se voi kaatua.

X   Älä kiinnitä teräksestä valmistettua lastenistuinta alumiinista valmistettuihin ohjaustankoihin ja tavaratelineisiin.

X   Käytä lastenistuimia, joissa on runko- tai varsikiinnitys.

 

2.2. RUNKO, HAARUKAT JA OSAT

X   Jos polkupyöräsi on kaatunut ja sen runko tai muut osat ovat vääntyneet, älä koskaan yritä taivuttaa niitä takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Materiaalissa voi olla vakava näkymätön vahinko, ja on olemassa vakava riski, että se voi rikkoutua koska tahansa. Sen vuoksi vääntynyt runko pitää aina vaihtaa.

X   Kun kiinnität polkupyörään lisävarusteita, aseta aina lisävarusteen ja osan väliin pehmeä liina tai vastaava pehmeä materiaali osan suojelemiseksi vahingoilta. Syvät naarmut voivat johtaa osan rikkoutumiseen.

 

2.3. POLKUPYÖRÄN KULJETTAMINEN AUTOSSA

X   Käytä aina hyväksyttyä polkupyörätelinettä, jotta polkupyöräsi ei vahingoitu kuljetuksen aikana.

X   Varmista ennen liikkeelle lähtöä, että polkupyörässä ei ole löystyneitä osia ja että mikään osa ei pääse löystymään matkan aikana. Tällaisia osia ovat esimerkiksi lastenistuimet, tuulisuojat, pyöränpumput, vesipullot ja pyörälaukut. Poista nämä varusteet polkupyörästä ennen pyörän asettamista polkupyörätelineeseen.

X   Jos sinulla on sähköpyörä, irrota myös akku ja (jos mahdollista) näyttö ennen polkupyörän kuljettamista.

X   Kun saavut määränpäähäsi, tarkasta että mikään osa ei ole löystynyt tai vahingoittunut.

X   Käytä polkupyörätelinettä, jossa polkupyörä kiinnitetään rungosta. Se on vakaampi vaihtoehto kuin teline, johon polkupyöräsi kiinnitetään kammista, ja estää pyöräsi vahingoittumisen kuljetuksen aikana.

X   Huolehdi siitä, että polkupyörä ei peitä lakisääteisiä autonvaloja.

 

2.4. HUOLTO

X   Älä käytä polkupyörän puhdistamiseen painepesuria tai puutarhaletkua. Vesisuihku voi poistaa rasvan ja öljyn polkupyörän liikkuvista osista, tai vesi voi tunkeutua polkupyörän sähköjärjestelmään ja jarruihin.

X   Polkupyörää ei saa pestä autonpesukoneessa.

X   Jos käytät öljyä tai rasvaa, varmista että se ei pääse jarrulevyihin, tai jarrupaloja käytettäessä vanteisiin. Tämä voi heikentää jarrujen tehoa tai jopa estää niiden toiminnan.

 

2.5. PYÖRÄVARKAUDEN EHKÄISEMINEN

Jokaisella polkupyörällä on ainutlaatuinen runkonumero. Jos polkupyöräsi varastetaan ja ilmoitat varkauden poliisille, voit antaa poliisille runkonumeron. Se on polkupyöräsi ainutlaatuinen tunniste. Runkonumero ilmoitetaan poljinakselin vieressä olevassa valkoisessa tarrassa.

Varkauksien ehkäisemiseksi polkupyörä tulisi aina lukita ja avaimet (ja vara-avaimet) tulisi säilyttää varmassa paikassa. Neuvomme sinua ostamaan uuteen polkupyörääsi samalla lukon, jotta voit lukita sen heti.

 

3. TAKUUEHDOT

Tehdas antaa takuun valmistus-, materiaali- ja/tai maalivirheistä polkupyörässäsi seuraavin ehdoin:

 

3.1. YLEISTÄ

3.1.1. Takuuseen voi vedota vain polkupyörän ensimmäinen omistaja.

3.1.2. Takuuta ei voi siirtää eri omistajalle.

3.1.3. Näiden ehtojen mukaisesti annettu takuu ei vaikuta oikeuteen haastaa myyjä Alankomaiden siviililain lakien ja asetusten mukaisesti, joiden alaisuuteen valmistaja kuuluu.

3.1.4. Soveltuvan takuuajan (tai -aikojen) aikana kaikki osat, joissa valmistaja on todennut valmistus- ja/tai materiaalivirheen, joko korjataan, vaihdetaan tai hyvitetään.

 

3.2. TAKUUAIKA

3.2.1. Takuuaika alkaa polkupyörän ostopäivästä.

3.2.2. Annamme 2 vuoden takuun rungon ja kiinteiden etuhaarukoiden valmistus- ja/tai materiaalivirheistä.

3.2.3. Joustavilla etuhaarukoilla on 2 vuoden takuu valmistus- ja/tai materiaalivirheistä.

3.2.4. Annamme 1 vuoden takuun kromattujen osien ja muiden maalattujen osien ruostumisesta.

3.2.5. Annamme 1 vuoden takuun lisävarusteiden valmistus- ja/tai materiaalivirheistä.

3.2.6. Osat, jotka myyjä/jälleenmyyjä on vaihtanut takuuaikana valmistajan suostumuksella, kuuluvat takuun piiriin polkupyörän perustakuuaikana. Tämän takuuajan jälkeen takuuseen ei voida vedota vaihdetun osan osalta.

 

 

3.3. POISSULKEMISET

Yllä ilmoitettuja takuuehtoja ei sovelleta, jos:

3.3.1. Turvallisuus- tai käyttöohjeita ei ole noudatettu.

3.3.2. Asia koskee osien normaalia kulumista tai sellaisia osia kuin renkaita, ketjuja, jarruja, vaijereita ja/tai hammaspyöriä ei ole säädetty oikein.

3.3.3. Polkupyörää ei ole huollettu ja/tai korjattu säännöllisesti.

3.3.4. Polkupyörän alkuperäiseen tilaan on tehty mukautuksia, kuten tunnistamattomia osia ja/tai lisävarusteita.

3.3.5. Polkupyörää on käytetty väärin ja/tai huolimattomasti, tai sitä ei ole käytetty polkupyörän käyttötarkoituksen mukaisesti.

3.3.6. Polkupyörää on käytetty kilpailutarkoituksiin.

3.3.7. Polkupyörää on käytetty vuokraustarkoituksiin.

3.3.8. Vahinko johtuu ilmastollisista vaikutuksista. Esimerkkejä tällaisista vahingoista ovat maalin ja muovin rapautuminen ja korroosio ja/tai ruoste.

3.3.9. Vahinko johtuu käyttöoppaan ohjeiden noudattamatta jättämisestä.

3.3.10. Vahinko johtuu siitä, että polkupyörää on kuljetettu polkupyörätelineessä, perävaunussa tms.

3.3.11. Vahinko johtuu siitä, että polkupyörän etu- ja/tai takatelineen sallittu kuormitettavuus on ylitetty.

3.3.12. Polkupyörän sallittu kuormitettavuus on ylitetty.

3.3.13. Polkupyörän käyttöä on jatkettu, vaikka polkupyörä oli vahingoittunut ja/tai viallinen, mikä on pahentanut vahinkoa.

3.3.14. Polkupyörä on joutunut onnettomuuteen.

3.3.15. Polkupyörän on toimittanut joku muu tai sitä on huoltanut joku muu kuin virallinen jälleenmyyjä.

3.3.16. Ohjaustanko, ohjaustangon varsi, satula, satulatolppa, vaihteet, jarrut ja pyörät on säädetty / kiristetty väärin. Sellaiset osat kuin jarru ja vaihdevaijerit, jarrupalat, renkaat, ketju ja hammaspyörät on vaihdettu myöhään.

3.3.17. Emme vastaa polkupyörälle ja sen osille aiheutuneesta vahingosta, joka johtuu polkupyörän liikkuvien osien väärästä säätämisestä tai kiristämisestä ja/tai polkupyörän väärästä käytöstä tai huollosta (mukaan lukien normaalille kulumiselle altistuvien osien myöhäisestä vaihtamisesta).

 

4. TAKUUVAATEET

4.1. Käsittelemme valitukset ja takuuvaateet yhteistyössä valmistajan kanssa. Jos haluat esittää valituksen tai sinulla kysyttävää takuusta, ota aina ensimmäiseksi yhteyttä meihin, koska myyntisopimuksesi on solmittu meidän kanssamme. Valmistaja tekee lopullisen päätöksen siitä, voitko esittää kyseisessä asiassa takuuvaateen. Polkupyörän asiaankuuluva osa pitää lähettää meille, ja sen mukana pitää lähettää kuitti, johon on merkitty selvästi runkonumero.

4.2. Sähköpyöriä koskevien valitusten ja takuuvaateiden yhteydessä polkupyörän osan tai polkupyörän mukana on lähetettävä kuitin lisäksi myös diagnoosiraportti.

4.3. Akkuja koskevissa valituksissa ja takuuvaateissa on lähetettävä myös polkupyörän omistajan akkulaturi.

4.4. Meillä on oikeus veloittaa sinulta polkupyörän purkamis- tai kokoamiskulut.

4.5. Meillä on oikeus veloittaa sinulta kulut, jotka aiheutuvat polkupyörän ja/tai sen osien kuljettamisesta valmistajalle ja valmistajalta sinulle, jos valmistaja hylkää valituksesi tai takuuvaateesi turvallisuusmääräystemme ja takuuehtojemme perusteella.

 

5. VASTUU

Valmistajan näiden takuuehtojen perusteella hyväksymä takuuvaade ei merkitse sitä, että valmistajan tai meidän tunnustettaisiin olevan vastuussa omistajan tai kolmansien osapuolien kärsimistä menetyksistä. Rajoittamatta näiden takuuehtojen 3 kappaleen määräyksiä, valmistajan vastuu tai meidän vastuumme sinun tai kolmansien osapuolien kärsimistä menetyksistä rajoittuu siihen, mitä tässä määräyksessä on määrätty. Hylkäämme nimenomaisesti kaiken vastuun välillisistä vahingoista. Jos polkupyörän valmistaja kuitenkin osoittautuu olevan vastuussa menetyksistä, Holland Bicyclesin vastuu rajoittuu polkupyörän laskutusarvoon, jollei päinvastaisesta ole näyttöä oikeudellisesti täytäntöönpanokelpoisen määräyksen perusteella.

 

6. VASTUUVAPAUS

Holland Bicycles on laatinut nämä turvallisuusmääräykset ja takuuehdot erittäin huolellisesti. Tästä huolimatta emme vastaa mahdollisista paino- ja/tai ladontavirheistä ja/tai kuvavirheistä.

 

Pidätämme oikeudet näiden ehtojen muutoksiin.

 

Holland Bicycles

Tuomaankatu 14

05830 Hyvinkää

Suomi